Tannkroner, -broer og implantater

aba_1335_large

Implantater, tannkroner og -broer

Om du har en eller flere tenner som er skadet eller mangler finnes det flere alternativer til behandling. Behandlinger for dette kalles gjerne oral protetikk. For å kunne tilby denne type behandlinger må man ha spesialistutdanning innen oral protetikk eller blitt godkjent av Helfo.

Hos Tromsø Tannkirurgi og Narkosesenter har vi flere tiårs erfaring med denne type behandling og tilbyr alt innen tannimplantater, broarbeid og kroner.

Tannimplantat

Hvis du mangler en eller flere tenner vil ofte implantat være løsningen. Implantat er en erstatning for en tannrot. På denne bygges en krone, eller bro / protese hvis du mangler flere tenner. Også innen dette fagfeltet har lang erfaring og gode metoder gitt oss mange fornøyde pasienter opp igjennom årenes løp.

Når vi utfører arbeid med tannimplantater går dette gjerne under det vi kaller oral kirurgi. Du kan lese mer om våre behandlinger innen oral kirurgi /kjevekirurgi under behandlinger.

Tannkroner

Tannkroner brukes på tenner som har for store skader og ikke lenger kan repareres med fyllinger. Kort forklart er dette en restaurering av selve tannkrona som settes utenpå det som er igjen av den tanna som er skadet. En tannkrone gir deg muligheten til å reparere og beholde en tann med store skader og du vil få en tann med god holdbarhet og et penere smil.

 

Tannbro

Om du har en tann som mangler kan en tannbro være en god erstatning. Tannbroen ser ut som og føles som din egen tann. Tannlegen tar en avstøpning av nabotennene etter beslipning for å kunne lage en tannbro som vil erstatte din manglende eller ødelagte tann. En tannbro sitter godt fast og vil se ut som naturlige tenner.

Ta kontakt med oss for å få en konsultasjon med en av våre tannleger om erstatning av dine tenner. Vårt mål er å finne en behandling som fungerer godt for deg og som gir deg et pent smil som du er fornøyd med.

Kontaktskjema

Samtykke*
Akutt behov?
For eksempel når du helst ønsker time (dato / dag i uken / tid på dagen) og eventuelt hva det gjelder.

Vi behandler denne informasjonen på en trygg måte. Les mer i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Andre behandlinger

Allmenn tannlege

Våre tannleger er oppdatert på alle former for behandlinger som fyllinger, kroner, rens og pussing av tannstein, reparasjoner av små og store tannskader, bleking av tenner og estetiske korrigeringer. Når det oppstår en akutt krise som involverer tenner er vi her for å fjerne tannpinen og reparere skaden. Våre tannleger og tannlegesekretærer er flinke til…

Les mer

Oral- og kjevekirurgi

Vi utfører alle former for kirurgiske inngrep innenfor vårt fagfelt og er spesialister innen oral kirurgi. De vanligste behandlingene innen oral kirurgi er tannimplantater, fjerning av visdomstenner og rotrester samt fjerning av cyster og behandling kroniske betennelser.

Les mer

Tannproteser / gebiss

Tannprotese (gebiss) er behandling for erstatning av en eller flere tenner. For deg som ønsker en raskere eller rimeligere alternativ til tannimplantat eller tannbro kan tannprotese være et alternativ for deg.

Les mer

Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Mange sliter med feilstilte kjeveledd som kan føre til hode- og nakkesmerter. Andre sliter kanskje med klikking og smelling i kjeveledd. Vi har lang erfaring i å korrigere alle grader av bitt- og kjeveproblemer.

Les mer

Tannlegeskrekk

Mange synes det er skummelt eller vanskelig å gå til tannlegen og opplever dette som en stor utfordring. Vi har mange års erfaring i å kommunisere med mennesker, vi tar oss god tid til å forklare og tilbyr våre kunder en rekke smertefrie alternativer.

Les mer

Behandlinger i narkose og andre behandlinger

Vi har spesialisert oss innen tann- og kjevekirurgi og all tannbehandling i narkose. Vi tilbyr ordinær tannbehandling for de som har tannlegeskrekk eller av andre grunner har behov for behandling i narkose eller smertefri behandling.

Les mer