Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Bitt- og kjeveleddsbehandling

Hos Tromsø Tannkirurgi og Narkosesenter har lang erfaring med å behandle smerter og andre problemer som er knyttet til bitt og kjeve.
Mange nordmenn sliter med plager knyttet til kjeven eller bittet. De er ofte forårsaket av forskjellige typer overbelastning og betennelsessykdommer. Her er eksempler på noen av de vanligste symptomene som skyldes kjeverelaterte problemer:

  • Smerter eller stivhet i ansiktsmusklene
  • Vondt i kjeven
  • Smerter når man gaper eller tygger
  • Klikking eller smelling fra kjeveleddet
  • Smerter i hode eller nakke
  • Tannslitasje (bruxisme)
  • Øresus
  • Svimmelhet

Plager relatert til kjeven og områdene rundt kan i utgangspunktet deles inn i to grupper. Smerte som er relatert til kjevemusklene og smerter som kommer fra selve kjeveleddet. Det er fremdeles uklart hva som er den egentlige årsaken til problemene, ifølge oppdatert internasjonal forskning. Vår oppgave blir dermed å stort sett symptombehandling.

En av de vanligste synlige konsekvensene relatert til kjeveproblemer er tannslitasje. Dette skjer på grunn av tannpressing og gnissing og kan i tillegg til selve tannslitasjen føre til spenningshodepine, anspenthet i kjeven og smerter i og omkring kjeveledd. Dette kan ofte avhjelpes med bittskinner som du får spesialtilpasset hos oss som første del av behandlingen. Vi stiller diagnose, forebygger og behandler bittfeil og tannstillingsfeil. Målet med behandlingen er å unngå feilbelastning i kjeveleddene.
Kjeveleddet, kjevemuskulatur og området rundt er svært sammensatt og det er ikke alltid like enkelt å vite de bakenforliggende årsakene for problemer relatert til dette. Det er derfor viktig å gjennomføre en grundig undersøkelse for å kunne finne riktig behandlingsopplegg.

Vi har lang erfaring i å korrigere alle typer av bitt- og kjeveproblemer. Kontakt oss gjerne for en konsultasjon med en av våre spesialister.

Kontaktskjema

Samtykke*
Akutt behov?
For eksempel når du helst ønsker time (dato / dag i uken / tid på dagen) og eventuelt hva det gjelder.

Vi behandler denne informasjonen på en trygg måte. Les mer i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Andre behandlinger

Allmenn tannlege

Våre tannleger er oppdatert på alle former for behandlinger som fyllinger, kroner, rens og pussing av tannstein, reparasjoner av små og store tannskader, bleking av tenner og estetiske korrigeringer. Når det oppstår en akutt krise som involverer tenner er vi her for å fjerne tannpinen og reparere skaden. Våre tannleger og tannlegesekretærer er flinke til…

Les mer

Tannkroner, -broer og implantater

Om du har en eller flere tenner som er skadet eller mangler finnes det flere alternativer til behandling som gjerne kalles oral protetikk. Vi har lang erfaring med denne type behandling og tilbyr alt innen tannimplantater, broarbeid og kroner.

Les mer

Oral- og kjevekirurgi

Vi utfører alle former for kirurgiske inngrep innenfor vårt fagfelt og er spesialister innen oral kirurgi. De vanligste behandlingene innen oral kirurgi er tannimplantater, fjerning av visdomstenner og rotrester samt fjerning av cyster og behandling kroniske betennelser.

Les mer

Tannproteser / gebiss

Tannprotese (gebiss) er behandling for erstatning av en eller flere tenner. For deg som ønsker en raskere eller rimeligere alternativ til tannimplantat eller tannbro kan tannprotese være et alternativ for deg.

Les mer

Tannlegeskrekk

Mange synes det er skummelt eller vanskelig å gå til tannlegen og opplever dette som en stor utfordring. Vi har mange års erfaring i å kommunisere med mennesker, vi tar oss god tid til å forklare og tilbyr våre kunder en rekke smertefrie alternativer.

Les mer

Behandlinger i narkose og andre behandlinger

Vi har spesialisert oss innen tann- og kjevekirurgi og all tannbehandling i narkose. Vi tilbyr ordinær tannbehandling for de som har tannlegeskrekk eller av andre grunner har behov for behandling i narkose eller smertefri behandling.

Les mer