Støtte og refusjon

I Norge er det slik at du i utgangspunktet må betale utgifter til tannlegebehandling selv. De siste årene har det heldigvis blitt bedre. Hos Tromsø Tannkirurgi og Narkosesenter har vi direkteoppgjør med HELFO, det betyr at våre pasienter kun betaler egenandelen. I tilfeller der du som pasient har en godkjent rekvisisjon fra NAV, betaler du kun egenandel etter hva som er avtalt mellom deg og NAV. Mange av pasienter får også sitt behandlingsopplegg hos oss dekket gjennom LAR (Legeadministrert rehabilitering).

 

HELFO refusjon

Alle kirurgiske tannbehandlinger dekkes delvis av HELFO. Det betyr at du kan få støtte til å operere ut visdomstenner eller ved behandlinger med tannerstatninger (tannimplantater) som for eksempel tannkroner og broarbeider. Her finnes det imidlertid noen unntak som for eksempel mot snorking og søvnapnè.

Våre spesialister har god oversikt over hva som kvalifiserer til støtte fra HELFO og gir deg gjerne en vurdering av hva du kan har krav på i forbindelse med en undersøkelse. Vi anbefaler uansett å lese om dette på egenhånd slik at du er litt informert om HELFOs regelverk. Du kan lese mer om støtteordninger fra HELFO på deres nettsider.

Om ditt behov for behandling kvalifiserer til støtte fra HELFO har vi som nevnt direkteoppgjør med HELFO. Det betyr at du som pasient bare betaler egenandel om du er berettiget støtte og du slipper å legge ut for den delen av behandlingen som dekkes av HELFO.

Støtte fra NAV

Om du ikke har råd til tannbehandling er det mulig å søke støtte hos NAV. Det kan gis støtte etter sosialtjenesteloven for personer med dårlig økonomi for å få utført nødvendig tannbehandling. Vi anbefaler pasienter som har et slikt behov å kontakte NAV direkte for å høre hvilke muligheter du har. Hos Tromsø Tannkirurgi og Narkosesenter kan vi hjelpe deg med behandlings- og kostnadsoverslag, samt om dette er vurdert som en nødvending behandling. Dette vil du trenge når du søker støtte hos NAV.

NAV vil vurdere innsendte søknad fra oss basert på behandlingsbehov og kostnadsoverslag. Ved helt- eller delvis godkjent behandlings- og kostnadsoverslag betales eventuelt kun egenandel.

Ta gjerne kontakt med oss om det er noe du lurer på i forbindelse med HELFO og refusjonsordningen eller om du har rekvisisjon fra NAV og ønsker å avtale behandling.

Kontaktskjema

Samtykke*
Akutt behov?
For eksempel når du helst ønsker time (dato / dag i uken / tid på dagen) og eventuelt hva det gjelder.

Vi behandler denne informasjonen på en trygg måte. Les mer i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Behandlinger hos Tromsø tannkirurgi og narkosesenter

Allmenn tannlege

Våre tannleger er oppdatert på alle former for behandlinger som fyllinger, kroner, rens og pussing av tannstein, reparasjoner av små og store tannskader, bleking av tenner og estetiske korrigeringer. Når det oppstår en akutt krise som involverer tenner er vi her for å fjerne tannpinen og reparere skaden. Våre tannleger og tannlegesekretærer er flinke til…

Les mer

Tannkroner, -broer og implantater

Om du har en eller flere tenner som er skadet eller mangler finnes det flere alternativer til behandling som gjerne kalles oral protetikk. Vi har lang erfaring med denne type behandling og tilbyr alt innen tannimplantater, broarbeid og kroner.

Les mer

Oral- og kjevekirurgi

Vi utfører alle former for kirurgiske inngrep innenfor vårt fagfelt og er spesialister innen oral kirurgi. De vanligste behandlingene innen oral kirurgi er tannimplantater, fjerning av visdomstenner og rotrester samt fjerning av cyster og behandling kroniske betennelser.

Les mer

Tannproteser / gebiss

Tannprotese (gebiss) er behandling for erstatning av en eller flere tenner. For deg som ønsker en raskere eller rimeligere alternativ til tannimplantat eller tannbro kan tannprotese være et alternativ for deg.

Les mer

Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Mange sliter med feilstilte kjeveledd som kan føre til hode- og nakkesmerter. Andre sliter kanskje med klikking og smelling i kjeveledd. Vi har lang erfaring i å korrigere alle grader av bitt- og kjeveproblemer.

Les mer

Tannlegeskrekk

Mange synes det er skummelt eller vanskelig å gå til tannlegen og opplever dette som en stor utfordring. Vi har mange års erfaring i å kommunisere med mennesker, vi tar oss god tid til å forklare og tilbyr våre kunder en rekke smertefrie alternativer.

Les mer

Behandlinger i narkose og andre behandlinger

Vi har spesialisert oss innen tann- og kjevekirurgi og all tannbehandling i narkose. Vi tilbyr ordinær tannbehandling for de som har tannlegeskrekk eller av andre grunner har behov for behandling i narkose eller smertefri behandling.

Les mer