Oral- og kjevekirurgi

Hos Tromsø Tannkirurgi og Narkosesenter har vi spesialisert oss på oral kirurgi og kjevekirurgi Det betyr at vi utfører alle typer kirurgiske behandlinger i munnen.

aba_1627_large

De vanligste behandlingene innen oral kirurgi og kjevekirurgi som vi utfører:

  • Implantatbehandling
  • fjerning av visdomstenner og rotrester etc.
  • behandling av svulster og cyster
  • behandling av akutte og kroniske betennelser.

I tillegg kommer en rekke andre behandlinger innen oral kirurgi og kjevekirurgi. Ta kontakt med oss om du har spørsmål rundt oral kirurgi og kjevekirurgi og hvilken behandling du trenger.

Implantat = nye tenner

Hvis du mangler en eller flere tenner vil ofte implantat være løsningen. Implantat er en erstatning for en tannrot. På denne bygges en krone, eller bro / protese hvis du mangler flere tenner. Dette er en behandlingsform som er brukt i mange tiår og har god dokumentert effekt. Også innen dette fagfeltet har lang erfaring og gode metoder gitt oss mange fornøyde pasienter opp igjennom årenes løp.

For mer informasjon om implantater, broer og kroner kan du lese vår artikkel om dette teamet.

Fjerning av visdomstenner, andre tenner og rotrester

Visdomstenner kan være til besvær for mange. De vokser ut helt bakerst i kjeven og det er ikke alltid det er plass nok for dem å komme helt ut eller de kan vokse ut skjevt. Dette kan føre til ubehag, betennelser og gjøre det vanskelig å holde tennene rene og frie for karies. Det kan da være aktuelt å fjerne dem for å unngå disse plagene. I tilfeller hvor visdomstennene har vokst helt ut kan dette løses med vanlig tanntrekking. Dersom tannrøttene er kompliserte eller tannen ikke har vokst helt ut kan det være nødvendig med operasjon for å få den ut. Behandlingen er til en viss grad lik annen tannbehandling ved hjelp av lokalbedøvelse og boring.

Om tenner knekker eller smuldrer opp som følge lang tid med pågående hull eller andre årsaker vil det være behov for å fjerne resten av tannen (rotrester). Da det ikke lenger vil være mulig å trekke tannen på vanlig måte vil det da være behov for å operere ut rot restene. Dette gjøres på samme måte som ved fjerning av visdomstenner.

Konsultasjon

Oral kirurgi (oralmedisin) og kjevekirurgi  er et omfattende fagfelt og det er ikke alltid like enkelt for deg som pasient å orientere deg om hvilken behandling som er løsningen for akkurat deg. Det vil som alltid være viktig å vurdere hver enkelt pasient slik at vi kan finne den beste behandlingsformen. Ta kontakt med oss så kan vi avtale en første konsultasjon slik hjelpe vi deg å finne en løsning.

Kontaktskjema

Samtykke*
Akutt behov?
For eksempel når du helst ønsker time (dato / dag i uken / tid på dagen) og eventuelt hva det gjelder.

Vi behandler denne informasjonen på en trygg måte. Les mer i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Andre behandlinger

Allmenn tannlege

Våre tannleger er oppdatert på alle former for behandlinger som fyllinger, kroner, rens og pussing av tannstein, reparasjoner av små og store tannskader, bleking av tenner og estetiske korrigeringer. Når det oppstår en akutt krise som involverer tenner er vi her for å fjerne tannpinen og reparere skaden. Våre tannleger og tannlegesekretærer er flinke til…

Les mer

Tannkroner, -broer og implantater

Om du har en eller flere tenner som er skadet eller mangler finnes det flere alternativer til behandling som gjerne kalles oral protetikk. Vi har lang erfaring med denne type behandling og tilbyr alt innen tannimplantater, broarbeid og kroner.

Les mer

Tannproteser / gebiss

Tannprotese (gebiss) er behandling for erstatning av en eller flere tenner. For deg som ønsker en raskere eller rimeligere alternativ til tannimplantat eller tannbro kan tannprotese være et alternativ for deg.

Les mer

Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Mange sliter med feilstilte kjeveledd som kan føre til hode- og nakkesmerter. Andre sliter kanskje med klikking og smelling i kjeveledd. Vi har lang erfaring i å korrigere alle grader av bitt- og kjeveproblemer.

Les mer

Tannlegeskrekk

Mange synes det er skummelt eller vanskelig å gå til tannlegen og opplever dette som en stor utfordring. Vi har mange års erfaring i å kommunisere med mennesker, vi tar oss god tid til å forklare og tilbyr våre kunder en rekke smertefrie alternativer.

Les mer

Behandlinger i narkose og andre behandlinger

Vi har spesialisert oss innen tann- og kjevekirurgi og all tannbehandling i narkose. Vi tilbyr ordinær tannbehandling for de som har tannlegeskrekk eller av andre grunner har behov for behandling i narkose eller smertefri behandling.

Les mer