Tannproteser / gebiss

Tannproteser / gebiss

Tannproteser/gebiss

Om du mangler en eller flere av tennene i en kjeve kan en tannprotese (gebiss) være løsningen. En tannprotese er en løs og avtagbar erstatning for manglende tenner. Her skiller vi i hoved sak mellom to typer proteser, helproteser og delproteser. Helproteser brukes når alle tennene mangler, mens delproteser brukes når det gjenstår noen naturlige tenner. Tannproteser kan også brukes som en midlertidig løsning før implantatbehandlinger.

Helprotese

I tilfeller der alle tennene i en kjeve mangler kan en helprotese være løsningen. En helprotese er et annet ord for det mange omtaler som gebiss. Etter man har mistet eller fjernet tenner i kjeven kan en helprotese tas i bruk i løpet av relativt kort tid. Helproteser holdes på plass i munnen ved hjelp av spytt og det vakuumet som vil oppstå under protesen. En utfordring for noen er at det kan ta lang tid å venne seg til bruken av slike helproteser. En annen problemstilling er manglende spyttproduksjon.

Delproteser

En delprotese består vanligvis av erstatningstenner festet til gjenstående naturlige tenner. Delproteser fyller plassene der du mangler tenner og vil også bidra til å forhindre andre tenner fra å endre stilling.

Rengjøring av tannproteser

Tannproteser må tas ut av kjeven for rengjøring daglig. Det er helt nødvendig at dette gjøres for å unngå irritasjon i munnhulen, infeksjoner og soppdannelser. Ved bruk av slike proteser vil det også være behov for å besøke tannlegen med jevne mellomrom for å tilpasse tannprotesen da gommen kan endre seg over tid.

Tannproteser er ikke lenger den vanligste løsningen for manglende tenner lenger da det finnes mange gode alternativer som implantater eller tannbroer. Det er likevel et godt alternativ for deg som ønsker en rask og rimelig behandling. Det kan også være et alternativ om du sliter med godt renhold av tenner da den er enkel å rengjøre.

Ta gjerne kontakt om du ønsker en konsultasjon hos en av våre tannleger.

Kontaktskjema

Samtykke*
Akutt behov?
For eksempel når du helst ønsker time (dato / dag i uken / tid på dagen) og eventuelt hva det gjelder.

Vi behandler denne informasjonen på en trygg måte. Les mer i vår personvernerklæring

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Andre behandlinger

Allmenn tannlege

Våre tannleger er oppdatert på alle former for behandlinger som fyllinger, kroner, rens og pussing av tannstein, reparasjoner av små og store tannskader, bleking av tenner og estetiske korrigeringer. Når det oppstår en akutt krise som involverer tenner er vi her for å fjerne tannpinen og reparere skaden. Våre tannleger og tannlegesekretærer er flinke til…

Les mer

Tannkroner, -broer og implantater

Om du har en eller flere tenner som er skadet eller mangler finnes det flere alternativer til behandling som gjerne kalles oral protetikk. Vi har lang erfaring med denne type behandling og tilbyr alt innen tannimplantater, broarbeid og kroner.

Les mer

Oral- og kjevekirurgi

Vi utfører alle former for kirurgiske inngrep innenfor vårt fagfelt og er spesialister innen oral kirurgi. De vanligste behandlingene innen oral kirurgi er tannimplantater, fjerning av visdomstenner og rotrester samt fjerning av cyster og behandling kroniske betennelser.

Les mer

Behandling av bitt- og kjeveproblemer

Mange sliter med feilstilte kjeveledd som kan føre til hode- og nakkesmerter. Andre sliter kanskje med klikking og smelling i kjeveledd. Vi har lang erfaring i å korrigere alle grader av bitt- og kjeveproblemer.

Les mer

Tannlegeskrekk

Mange synes det er skummelt eller vanskelig å gå til tannlegen og opplever dette som en stor utfordring. Vi har mange års erfaring i å kommunisere med mennesker, vi tar oss god tid til å forklare og tilbyr våre kunder en rekke smertefrie alternativer.

Les mer

Behandlinger i narkose og andre behandlinger

Vi har spesialisert oss innen tann- og kjevekirurgi og all tannbehandling i narkose. Vi tilbyr ordinær tannbehandling for de som har tannlegeskrekk eller av andre grunner har behov for behandling i narkose eller smertefri behandling.

Les mer